Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός.

Μία διαφορετική προσέγγιση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και της Δημιουργικής Απασχόλησης από το STEAMCenter.

Εργαστήρι Εικαστικών

Με τη βοήθεια της ζωγραφικής, του κολάζ, του πηλού και της χειροτεχνίας ενεργοποιούμε τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών μας, τα εξοικειώνουμε με την καλλιτεχνική τους δημιουργία και τα ευαισθητοποιούμε απέναντι στα έργα τέχνης. Κάνουμε κατασκευές από διάφορα υλικά και τους δίνουμε ζωή και κίνηση. Ανακαλύπτουμε έναν νέο κόσμο, γεμάτο φαντασία και αυθορμητισμό!

Bonus: Στο εργαστήρι εικαστικών του STEAMCenter τα παιδιά έρχονται επιπλέον σε επαφή με την Ψηφιακή Ζωγραφική, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία με τους πιο πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους!

Παιδική Γυμναστική

Μία διαφορετική δραστηριότητα, με με πολλή κίνηση, γεμάτη παιχνίδια και δράση! Στην Παιδική Γυμναστική παίζουμε ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, κάνουμε ασκήσεις για να.. ξεπιαστούμε και περνάμε μοναδικά! Μια ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να κάνουν πράξη το “νους υγιείς εν σώματι υγιεί” ! 

Εργαστήρι “Ταξίδι στις Χώρες του Κόσμου”

Μία πρωτοποριακή δραστηριότητα που συνδυάζει πολλές άλλες δραστηριότητες με αφόρμηση μία διαφορετική χώρα κάθε φορά! 

Ελάτε να γνωρίσουμε όλο τον Κόσμο μέσα από βιβλία, κατασκευές, επιτραπέζια παιχνίδια, θέατρο, χορούς, μαγειρική και ό,τι άλλο βάζει ο νους! Στη δραστηριότητα αυτή επιλέγουμε κάθε φορά μία καινούρια χώρα και προσπαθούμε να γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες συνήθειες των ανθρώπων της, τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της και να ταξιδέψουμε μέσα από την τάξη μας σε έναν διαφορετικό κόσμο! 

Παιδικό Σκάκι

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα από τα αρχαιότερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια, το Σκάκι! Μέσα από μαθήματα ειδικά διαμορφωμένα για μικρές ηλικίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους βασικούς κανόνες και τη στρατηγική του παιχνιδιού, μέσα όμως απο διασκεδαστικά φιλικά παιχνίδια και ασκήσεις. Μία δραστηριότητα η οποία καλλιεργεί τον τρόπο σκέψης του παιδιού και προσφέρει μία ενασχόληση που μπορεί να διατηρηθεί σε όλη τη μετέπειτα ζωή του!

Από τα πρώτα μαθήματα γίνεται γνωριμία με τους κανόνες του παιχνιδιού ακόμα και για παιδιά χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, ενώ ο ηλικιακός χωρισμός των τμημάτων εγγυάται τις πιο ενδιαφέρουσες σκακιστικές.. μάχες για όλη τη χρονιά!

Παιδικός Χορός

Ελάτε να γνωρίσουμε πολλά και διαφορετικά είδη χορού! Στη δραστηριότητα του Παιδικού Χορού γνωρίζουμε -μέσα από κινήσεις και χορογραφίες- στυλ χορού όπως Latin, μοντέρνο jazz, hip-hop, σύγχρονο, λυρικό, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και άλλα αγαπημένα είδη! Το κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μέσω της κίνησης και να ανακαλύψει την ομορφιά που κρύβει μέσα του, καθώς και κρυφά ταλέντα που δεν γνώριζε ότι έχει.

Η δραστηριότητα του Παιδικού Χορού αποτελείται από αυτοτελή μαθήματα γνωριμίας με στυλ χορού, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία από τα παιδιά. Αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψει ο καθένας το αγαπημένο του είδος χορού και να μάθει να εκφράζεται με έναν εναλλακτικό τρόπο!

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί την πλέον καινοτόμα προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και χρησιμοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία. Αναλυτική περιγραφή μπορείτε να δείτε εδώ steamcenter.gr/educational-robotics/ .

Μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ” μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στο χώρο μας.
Μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά 5-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να απασχοληθούν δημιουργικά για όλο τον χρόνο στον χώρο μας. 
——————————————————————————–
Εάν διαθέτετε ήδη voucher μπορείτε όλο το χρόνο να απευθυνθείτε στη γραμματεία του STEAMCenter για εγγραφές.