Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» Maria Montessori, Ιταλίδα παιδαγωγός.

Μία διαφορετική προσέγγιση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και της Δημιουργικής Απασχόλησης από το STEAMCenter.

Εργαστήρι Εικαστικών

Με τη βοήθεια της ζωγραφικής, του κολάζ, του πηλού και της χειροτεχνίας ενεργοποιούμε τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών μας, τα εξοικειώνουμε με την καλλιτεχνική τους δημιουργία και τα ευαισθητοποιούμε απέναντι στα έργα τέχνης. Κάνουμε κατασκευές από διάφορα υλικά και τους δίνουμε ζωή και κίνηση. Ανακαλύπτουμε έναν νέο κόσμο, γεμάτο φαντασία και αυθορμητισμό!

Bonus: Στο εργαστήρι εικαστικών του STEAMCenter τα παιδιά έρχονται επιπλέον σε επαφή με την Ψηφιακή Ζωγραφική, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία με τους πιο πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους!

Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι – Χοροθέατρο

Μία διαφορετική δραστηριότητα, με τρελή διαθεση και γεμάτη χορό, θέατρο και τραγούδι! Στο Εργαστήριο Χοροθεάτρου μαθαίνουμε χορογραφίες από διάφορα μιούζικαλ ή γνωστά παραμύθια και τα συνδυάζουμε με την υποκριτική και το τραγούδι! Μια μοναδική ευκαιρία για τους μικρούς μας φίλους να συνδυάσουν και να γνωρίσουν υποκριτική, θέατρο και τραγούδι σε ένα μάθημα! 

Ελάτε μαζί μας να ζήσετε και εσείς το μαγικό ταξίδι του μουσικού θεάτρου. Οι μικροί μας καλλιτέχνες δε χρειάζεται να διαθέτουν την παραμικρή εμπειρία, καθώς τα μαθήματα ξεκινάνε από τις βασικές γνώσεις και το κάθε παιδί μπορεί να ενταχθεί άμεσα στο τμήμα!

Εργαστήρι Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών & Λέσχη Βιβλίου

Μία δραστηριότητα σχεδιασμένη για να φέρνει τα παιδιά κοντά σε δύο αγαπημένους.. offline τρόπους διασκέδασης: Τα επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία!

Στη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά θα διαβάσουν και θα σχολιάσουν αγαπημένα παιδιά βιβλία, ενώ παράλληλα θα γνωρίσουν και θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια. Δουλεύοντας τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, το εργαστήρι Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών και η Λέσχη Βιβλίου θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν δύο δραστηριότητες που εγγυόνται ώρες δημιουργίας και διασκέδασης τόσο με φίλους όσο και με την οικογένειά τους!

Παιδικό Σκάκι

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα από τα αρχαιότερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια, το Σκάκι! Μέσα από μαθήματα ειδικά διαμορφωμένα για μικρές ηλικίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους βασικούς κανόνες και τη στρατηγική του παιχνιδιού, μέσα όμως απο διασκεδαστικά φιλικά παιχνίδια και ασκήσεις. Μία δραστηριότητα η οποία καλλιεργεί τον τρόπο σκέψης του παιδιού και προσφέρει μία ενασχόληση που μπορεί να διατηρηθεί σε όλη τη μετέπειτα ζωή του!

Από τα πρώτα μαθήματα γίνεται γνωριμία με τους κανόνες του παιχνιδιού ακόμα και για παιδιά χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, ενώ ο ηλικιακός χωρισμός των τμημάτων εγγυάται τις πιο ενδιαφέρουσες σκακιστικές.. μάχες για όλη τη χρονιά!

Εργαστήρι Χοροκίνησης

Ελάτε να γνωρίσουμε πολλά και διαφορετικά είδη χορού! Στη δραστηριότητα της Χοροκίνησης δοκιμάζουμε γνωρίζουμε μέσα από κινήσεις και χορογραφίες στυλ χορού όπως Latin, μοντέρνο jazz, hip-hop, σύγχρονο, λυρικό, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και άλλα αγαπημένα είδη! Το κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μέσω της κίνησης και να ανακαλύψει την ομορφιά που κρύβει μέσα του, καθώς και κρυφά ταλέντα που δεν γνώριζε ότι έχει.

Το Εργαστήρι Χοροκίνησης αποτελείται από αυτοτελή μαθήματα γνωριμίας με στυλ χορού, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία από τα παιδιά. Αποτελεί μία ιδιανική ευκαιρία να ανακαλύψει ο καθένας το αγαπημένο του είδος χορού και να μάθει να εκφράζεται με έναν εναλλακτικό τρόπο!

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί την πλέον καινοτόμα προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και χτησιμοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία. Αναλυτική περιγραφή μπορείτε να δείτε εδώ steamcenter.gr/educational-robotics/ .

Μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ “ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ” μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στο χώρο μας.
Μέσω του προγράμματος αυτού τα παιδιά 5-12 ετών θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να απασχοληθούν δημιουργικά για όλο τον χρόνο στον χώρο μας. 
Για τη σχολική χρονιά 2021-2022 μπορείτε εδώ να κάνετε κράτηση θέσης και θα σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία Αίτησης για την απόκτηση του ΔΩΡΕΑΝ voucher του ΕΣΠΑ.
Εάν διαθέτετε ήδη voucher μπορείτε όλο το χρόνο να απευθυνθείτε στη γραμματεία του STEAMCenter για εγγραφές.