Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

«Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει» 

Maria Montessori

Ιταλίδα παιδαγωγός.

Στο STEAMCenter προσπαθουμε συνεχως να εξελισσουμε τον τροπο με τον οποιο προσεγγιζουμε την εκπαιδευση των παιδιων, προσθετωντας τις πλεον αποτελεσματικες μεθοδους και αντικειμενα που ενισχυουν τους πολλαπλους τυπους νοημοσυνης.

Το Εκπαιδευτικο μας Κεντρο αποτελει μία διαφορετική προσέγγιση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και της Δημιουργικής Απασχόλησης. Παρακατω μπορειτε να δειτε τις δραστηριοτητες που θα διεξαχθουν στο χωρο μας κατα την τρεχουσα σχολικη χρονια.

Για επιπλεον πληροφοριες, εγγραφες και δοκιμαστικα μαθηματα, παρακαλουμε επικοινωνηστε τηλεφωνικα με τη Γραμματεια μας.

Μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ (eetaa.gr) με τιτλο “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης” μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ ένα καθημερινό πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στο χώρο μας για όλο τον χρόνο.
——————————————————————————–
Εάν διαθέτετε ήδη voucher μπορείτε όλο το χρόνο να απευθυνθείτε στη γραμματεία του STEAMCenter για εγγραφές.

STEAMCenter Κ.Δ.Α.Π.

Με τη βοήθεια της ζωγραφικής, του κολάζ, του πηλού και της χειροτεχνίας ενεργοποιούμε τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών μας, τα εξοικειώνουμε με την καλλιτεχνική τους δημιουργία και τα ευαισθητοποιούμε απέναντι στα έργα τέχνης. Κάνουμε κατασκευές από διάφορα υλικά και τους δίνουμε ζωή και κίνηση. Ανακαλύπτουμε έναν νέο κόσμο, γεμάτο φαντασία και αυθορμητισμό!

Bonus: Στο εργαστήρι εικαστικών του STEAMCenter τα παιδιά έρχονται επιπλέον σε επαφή με την Ψηφιακή Ζωγραφική, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία με τους πιο πρωτότυπους και διασκεδαστικούς τρόπους!

Ελάτε να γνωρίσουμε ένα από τα αρχαιότερα και πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια, το Σκάκι! Μέσα από μαθήματα ειδικά διαμορφωμένα για μικρές ηλικίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους βασικούς κανόνες και τη στρατηγική του παιχνιδιού, μέσα όμως απο διασκεδαστικά φιλικά παιχνίδια και ασκήσεις. Μία δραστηριότητα η οποία καλλιεργεί τον τρόπο σκέψης του παιδιού και προσφέρει μία ενασχόληση που μπορεί να διατηρηθεί σε όλη τη μετέπειτα ζωή του!

Από τα πρώτα μαθήματα γίνεται γνωριμία με τους κανόνες του παιχνιδιού ακόμα και για παιδιά χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, ενώ ο ηλικιακός χωρισμός των τμημάτων εγγυάται τις πιο ενδιαφέρουσες σκακιστικές.. μάχες για όλη τη χρονιά!

Ελάτε να γνωρίσουμε πολλά και διαφορετικά είδη χορού! Στη δραστηριότητα του Παιδικού Χορού γνωρίζουμε -μέσα από κινήσεις και χορογραφίες- στυλ χορού όπως Latin, μοντέρνο jazz, hip-hop, σύγχρονο, λυρικό, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και άλλα αγαπημένα είδη! Το κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί μέσω της κίνησης και να ανακαλύψει την ομορφιά που κρύβει μέσα του, καθώς και κρυφά ταλέντα που δεν γνώριζε ότι έχει.

Ο χορός είναι μέσο εκτόνωσης και χαράς για τα παιδιά. Ενδυναμώνει το σώμα και χαρίζει ευεξία και ευλυγισία. Με αρωγό τη μουσική και το ρυθμό, θα φτιάξουμε χορογραφίες με απώτερο στόχο την απόλαυση και την διασκέδαση.

Η δραστηριότητα του Παιδικού Χορού αποτελείται από αυτοτελή μαθήματα, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία από τα παιδιά. Αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψει ο καθένας το αγαπημένο του είδος χορού και να μάθει να εκφράζεται με έναν εναλλακτικό τρόπο!

Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι  οι μαθητές να ερθουν σε επαφή με ένα Digital Audio Workstation λογισμικό, να μάθουν να περιηγούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να χειρίζονται τα ψηφιακά όργανα, να γράφουν δοσμένες μελωδικές – ρυθμικές φράσεις, αλλά και να δημιουργούν δικές τους αυτοσχέδιες (είτε ατομικά είτε σε ομάδες).

Έτσι, μέσα από τη χρήση των ψηφιακών οργάνων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα βασικά στοιχεία της μουσικής (τονικό ύψος, ρυθμός, μουσικά όργανα), αλλά και να γνωρίσουν ένα πρωταρχικό στάδιο μουσικής παραγωγής.

Μέσα από αυτόν τον κύκλο μαθημάτων επιδιώκεται η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών, της δυνατότητας αυτοσχεδιασμού, καθώς και της απόκτησης βασικών γνώσεων μουσικής (νότες, ρυθμός, μουσικά όργανα). Έχοντας ως εργαλεία το παιχνίδι, το τραγούδι, την ακρόαση, τη μουσική εκτέλεση και τη σύνθεση, τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν στα πλαίσια της ομάδας (ορχήστρας), να κοινωνικοποιούνται και να συγχρονίζονται. Πιο συγκεκριμένα, ενδεικτικές ενότητες είναι οι εξής:

 

ΡΥΘΜΟΣ: αναγνώριση ρυθμικών αξιών – σχημάτων, ανάπτυξη ρυθμικών σχημάτων με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα, δημιουργία αυτοσχέδιων ρυθμικών σχημάτων

αναγνώριση των εννοιών παλμού – ρυθμού, συγχρονισμός με άλλα μέλη της ομάδας

ΤΟΝΙΚΟ ΥΨΟΣ: αναγνώριση τονικού ύψους – κίνησης μελωδίας (ψηλά – χαμηλά), εκμάθηση παρτιτούρας – νοτών, σύνθεση μικρών μελωδικών φράσεων

ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ: γνωριμία με τα μουσικά όργανα, εκμάθηση και αναγνώριση μουσικών οργάνων με την ακρόαση, κατασκευή μουσικών οργάνων

Μέσω της παιδικής yoga, τα παιδιά θα επικεντρωθούν στη σωστή στάση του σώματος, θα βελτιώσουν την ευλυγισία και τη φυσική τους κατάσταση και θα τελειοποιήσουν την ισορροπία και το συντονισμό στην κίνηση. Ένα μάθημα γεμάτο παιχνίδια και εικόνες, ενεργοποιωντας την φαντασία και αυξάνοντας τη συγκέντρωση.

Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να συνυπάρχουν και να αλληλοεπιδρουν. Μέσω των ερεθισμάτων που τους δίνονται (όπως μια ιστορία, μια εικόνα, μια ζωγραφιά, ένα ποίημα, ένας πίνακας ζωγραφικης, μια παράσταση), τα παιδιά καλούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα συναίσθημά τους σε ένα δίλημμα που προκύπτει, μέσω της δραματοποίησης μιας φανταστικής ιστορίας και μέσω της ασφάλειας που τους παρεχει ο ρόλος στον οποίο μεταμφιεζονται.
Παιχνίδια, τραγούδι και μουσική συνοδεύουν διαρκώς όλες τις θεατρικές δράσεις των παιδιών.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί την πλέον καινοτόμα προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση την καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και χρησιμοποιώντας τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία. Αναλυτική περιγραφή μπορείτε να δείτε εδώ steamcenter.gr/educational-robotics/ .